Zonnepanelen

HOE WERKT PHOTOVOLTAÏSCHE ZONNE-ENERGIE ?

In photovoltaïsche zonne-energie-systemen wordt licht omgezet in elektrische energie die onmiddellijk verbruikt of opgeslagen wordt.
In een netgekoppeld photovoltaïsch systeem, wordt de opgewekte gelijkstroom omgevormd tot wisselstroom die onmiddellijk in huis kan verbruikt worden.

Een eventueel tijdelijk overschot aan energie kan aan het elektriciteitsnet geleverd worden.
Door de koppeling met het net blijft de stroomvoorziening in huis gegarandeerd, ook wanneer de zonnepanelen het verbruik niet kunnen dekken.
 

ZIJN ALLE HUIZEN EN DAKEN GESCHIKT ?

Meestal wel maar niet altijd ... Gelukkig is er voor de meeste daken (vlak, hellend, leien, golfplaten, ...) een specifieke oplossing mogelijk.  Toch zijn er soms uitzonderingen waardoor wij afraden om zonnepanelen op uw dak te leggen.  Daarom is het van cruciaal belang dat de bedrijfsleider Wim De Graef ter plaatse komt en een aantal zaken opmeet en met u bespreekt.  U ontvangt dan ook onmiddellijk tijdens dit gesprek een indicatie.
"Eerlijk en correct advies duurt het langst" is ons motto want het is van belang dat uw installatie een zo gunstig mogelijke rendabiliteit kan garanderen. Ervaring en vakbekwaamheid zijn hierin een absolute must, want een gebrekkige installatie of een installatie in de schaduw kan u op termijn heel wat energieverlies bezorgen.

Wij verkiezen om met Europese kwaliteit-zonnepanelen te werken, zodat u niet enkel nu maar ook in de verre toekomst bij ons terecht kan met al uw vragen.  

Hieronder wat meer algemene informatie over de zonnepanelenmerken die wij plaatsen :

Sinds haar ontstaan meer dan een kwarteeuw geleden, heeft Sunpower voortdurend nieuwe records opgetekend en gebroken.  De geschiedenis van de zonne-energie en Sunpower gaan hand in hand.  Het Amerikaanse bedrijf ligt aan de basis van grote vorderingen in de sector sinds de oprichting in 1985.  Als leverancier van modules en photovoltaïsche cellen met het hoogste rendement alsook de meest geavanceerde photovoltaïsche energiesystemen vormt Sunpower 'the World's Standard for Solar'.  De photovoltaïsche modules van Sunpower behalen het hoogste rendement ter wereld : tot 50% meer energie dan de conventionele modules.

De Sunpower modules worden gekenmerkt door 3 belangrijke factoren :
- het hoogste rendement
- de hoogste betrouwbaarheid
- een gegarandeerd prestatievermogen : exclusief :  25 jaar productgarantie boven op garantie op vermogen


DGS Solar is reeds jaren een erkend SunPower Premier Partner
REC Solar is een Scandinavische producent van zonnepanelen, met thuisbasis in Noorwegen (Sandvika). De productiefabriek van zonnecellen en modules is in Tuas, Singapore gevestigd. De Renewable Energy Corporation (REC) groep is een vooraanstaande speler binnen de markt van zonne-energie.  REC Solar is een sterk groeiende fabricant van hoogwaardige zonnecellen en zonnepanelen en neemt deel aan projectontwikkeling binnen bepaalde segmenten van de PV-markt.

Het productieproces binnen de REC groep steunt op de verwerking en implementatie van silicium.  Dit ruwe materiaal wordt doorheen verschillende fases verwerkt tot hoogwaardige zonnepanelen.  Deze producten hebben één gemeenschappelijke missie : zuivere, hernieuwbare zonne-energie wereldwijd toegankelijk maken, met het oog op een gezonder klimaat.

De belangrijkste uitdaging voor de REC Group is het omzetten van elektriciteit op een duurzame en betaalbare manier.  Als marktleider binnen de photovoltaïsche industrie, weten zij deze 2 pijlers aldus succesvol te benaderen. 

 
BISOL         

De kristallijne fotovoltäische zonnepanelen van BISOL genieten internationaal aanzien om hun uitstekende energieopbrengsten, hun hoogwaardige kwaliteit en hun esthetisch design.  Alle producten ondergaan doorheen elke sap van het productieproces strenge kwaliteitscontroles, zodat ze meer opbrengen en een langere levenscyclus hebben.  De panelen worden op het einde van het productieproces voorgesorteerd op basis van hun elektrische eigenschappen, waardoor systeemverliezen door 'mismatch' van zonnepanelen kunnen verminderd worden tot 70%.

Made in Europe.Hieronder vindt u enkele links naar de datasheets van de zonnepanelen die wij verdelen :

 

BISOL

BISOL_BMO_Premium_315-330_maj2020_NL_G1

BISOL_BXO_365-400_maj2020_NL_G1

BISOL_Supreme_315-320_maj2020_G1_NL

BISOL_BMU_Premium_275-285_maj2020_NL_G1

BISOL_BMO_Project_315-330_NL_jun2020_15yw_G1

BISOL_XL_Project_BXO_365-400_maj2020_G1_NL

 

REC

REC ALPHA

REC ALPHA BLACK

REC NP

REC NP BLACK

 

SUNPOWER

SUNPOWER MAXEON 3 400WP

SUNPOWER P-19 PERFORMANCE

SUNPOWER PERFORMANCE 3 -325wp

SUNPOWER P3 -325WP GARANTIE DOCUMENT

SUNPOWER OPBOUW VAN CEL STRUCTUUT

SUNPOWER MAXEON 3 - 375WP FULL BLACK

 

Kwaliteitslabel RESCERT certificaat