Waterontharding

Bespaar ... en verbeter je levenskwaliteit.

Hard water heeft een uitgsproken negatieve invloed op onze levenskwaliteit.

Het zorgt immers voor een drogere, sneller geïrriteerde huid, minder schoon wasgoed en kalkaanslag op glazen, tegels, douchewanden, ... En je sanitair krijgt er al snel een verouderd en dof uitzicht door.

Maar hard water heeft ook financiële consequenties.

Kalkafzetting verminderd drastisch de levensduur van kranen, wasmachines, vaatwassers, boilers en ketels ! En de kalkafzetting verhoogt je energiefactuur : de weerstanden in je toestellen kalken immers aan en kunnen niet langer energie-efficiënt werken.

Enkele kenmerken van onze waterontharders :

Zachtheid : door de kalk uit je water te verwijderen, zorgt de All-In-One voor pure zachtheid. 
Voor elke huid, van klein tot groot. En voor alle wasgoed. Zonder wasverzachter en met een minimum aan wasmiddelen.

Glans : je kranen, douchenwand, koffiezetapparaat, waterkoker, .. hebben geen last meer van ergerlijke kalkaanslag.  Alles behoudt zijn glans én zijn werking : kranen lekken niet, zeefjes verstoppen niet, boilers laten het niet afweten, ...

Comfort : De All-In-One verwijdert niet alleen de harde kalk uit je water, maar ook de chloor.  
Je water is hierdoor een stuk zachter, maar droogt vooral je huid en haar minder uit.

Smaak : dankzij de geïntegreerde drinkwatermodul, tovert de All-In-One puur, zuiver en lekker drinkwater uit elke kraan van je woning.  Heerlijk om van te drinken en perfect voor de bereiding van je koffie, thee en gerechten.

Gezond verstand : dankzij de voorbehandeling op vuildeeltjes, hoofdbehandeling op kalk en optimalisatiebehandeling op chloor en zware metalen, zorgt de All-In-One voor het meest lekkere, zachte en voordelige water ooit.

Opgelet : zorgvuldig onderhoud is nodig !!

Samen met lucht, is water één van de meest levensnoodzakelijke elementen.      

Een waterontharder, is dan ook niet zomaar een toestel dat men, éénmaal geïnstalleerd, mag vergeten.  In de praktijk gebeurt dit echter o.w.v. de automatische werking en de plaats van installatie van de waterontharder wel vaker; een regelmatige 'opvolging' van de waterontharder is echter onontbeerlijk.

Zo is het noodzakelijk dat de eindgebruiker regelmatig de voorraad regeneratiezout in de waterontharder aanvult, gebeurt dit niet, dan zal de waterontharder na een bepaalde tijd zonder zout vallen, waardoor hij niet meer efficiënt kan regenereren en aldus het water niet langer kan ontharden.

Ook het niet regelmatig onderhouden van uw waterontharder kan een gebrekkige werking tot gevolg hebben; het is dan ook sterk aan te bevelen dat de eindgebruiker een onderhoudscontract sluit met een vakman.

Niet elk zout is geschikt voor uw ontharder !!

Aquabest kan enkel een efficiënte werking en een optimaal rendement van uw toestel garanderen wanneer u een zoutsoort gebruikt die afgestemd is op onze toestellen.  Uit testen bleek dat het diamantzout waarvan Aquabest gebruik maakt, het minste storingen geeft en het meeste optimale rendement kan garanderen.  Dit kan verklaard worden door de stabiele, zuivere kristalvorm van diamantzout, zonder enige sedimenten of toevoeging van lijmstoffen (deze zorgen vaak voor verstoppingen en/of papvorming in de zoutbak).  Wij adviseren dus ten stelligste om het Aquabest diamantzout te gebruiken voor onze toestellen.  

Het gebruik van een andere zoutsoort dan het Aquabest diamantzout doet uw garantie op fabricage- en/of productiefouten niet vervallen. Echter, bij een defect aan uw waterontharder dat duidelijk het gevolg is van het gebruik van een mindere zoutsoort, zal niet onder de garantie vallen.


Kijk ook onder de rubriek 'producten' naar onze informatie over 'REGENWATERBEHANDELING' !!

Algemene folder Watergenius : leidingwater, regenwater, grondwater.
Algemene folder huishoudelijke waterontharder