Uw voordeel: Warmtepomp

Milieuvriendelijk

Een warmtepomp onttrekt haar energie voor ongeveer drie kwart uit de natuur.  Bijgevolg stoot een warmtepomp minder CO2 uit dan een klassieke verwarmingsketel en zelfs minder dan een condensatieketel.  Warmtepompen kunnen wereldwijd de CO2-emissies met 8% reduceren.  

Betrouwbaar

Vandaag is een warmtepomp een betrouwbaar en toekomstgericht verwarmingssysteem.  Ze haalt haar energie uit een onuitputtelijke bron.  Het aantal installaties neemt elk jaar toe.  

Zeer laag verbruik

Warmtepompen werken op elektriciteit of op aardgas, waarbij aardgas goedkoper is dan elektriciteit.  De hoeveelheid energie die ze nodig hebben is veel lager dan die van een hoogrendementsketel.  Sommige elektrische warmtepompen produceren tot vijmaal meer warmte dan ze stroom verbruiken.
 

Groot comfort

Een warmtepomp wordt bijna steeds gekoppeld aan vloer- of muurverwarming, vooral in een goed geïsoleerde nieuwbouw.  Dit verhoogt het comfortgevoel.  

Geen schouw nodig

Warmtepompen hebben geen schoorsteen nodig.  Voor een aardgaswarmtepomp volstaat een rookgasafvoer via de buitenmuur.  Dat betekent bij een nieuw te bouwen woning een behoorlijke besparing.  De woning kan zo worden ontworpen dat een warmtepomp volstaat, zonder dat een ander verwarmingstoestel hulp moet bieden.  

Financiële voordelen

Op basis van het comprossorvermogen, kunt u rekenen op een premie van uw netbeheerder.


Klik op de link van www.energiesparen.be en kijk waarvoor u in aanmerking komt !